Πληροφορίες

Κατασκευαστές

Arkopharma, Arkocaps Valerian Μεγαλύτερη προβολή

Arkopharma Arkocaps Valerian 50 κάψουλες

100047

3578831910333

Arkopharma

Νέο προϊόν

Αϋπνία, άγχος, ανησυχία, άγχος από διακοπή καπνίσματος

 

Περισσότερες λεπτομέρειες

8,50 € με Φ.Π.Α

Άλλες πληροφορίες

Αϋπνία, άγχος, ανησυχία, άγχος από διακοπή καπνίσματος
Ο Ιπποκράτης συνιστούσε τη Βαλεριάνα για τη θεραπεία της αϋπνίας. Αργότερα, οι Ρωμαίοι τη χρησιμοποίησαν για να καταπολεμήσουν το αίσθημα παλμών της καρδιάς. Οι Ινδιάνοι κατανάλωναν τη Βαλεριάνα για να καταπολεμήσουν τις επιληπτικές κρίσεις και για να επουλώσουν τις πληγές.Στην Ευρώπη, το Μεσαίωνα, της είχαν δώσει το παρατσούκλι «πανάκεια». Το χρησιμοποιούσαν επίσης κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου για να ανακουφίσουν το στρες που οφείλονταν στις μάχες και στους βομβαρδισμούς.

Το φυτό της ηρεμίας
Χρησιμοποιούμε τη ρίζα η οποία περιέχει ποικίλα συστατικά. Είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, σε βαλεριανικό οξύ και άλλα συστατικά όπως είναι οι βαλεποτριάτες τα οποία αποτελούν μία ιδιαίτερα υποσχόμενη ομάδα.Η συνδυαστική δράση αυτών των συστατικών έχει ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.Μειώνουν τη νευρικότητα και την ανησυχία εξαιτίας του στρες, και βελτιώνουν τη διάθεση και τη συγκέντρωση. Η Βαλεριάνα βοηθά τον ύπνο και βελτιώνει την ποιότητά του με εξίσου μεγάλη αποτελεσματικότητα όπως αυτή των συμβατικών φαρμάκων, χωρίς να προκαλεί εθισμό. Είναι ιδανική για όσους ή όσες έχουν ανήσυχο ύπνο ή ξυπνούν πολλές φορές το βράδυ.Μελέτες επίσης δείχνουν την παρουσία αντισπασμωδικών ουσιών στη Βαλεριάνα, κάτι που μπορεί να εξηγήσει την παραδοσιακή της χρήση στην επιληψία. Σε συνδυασμό με την κλασική θεραπεία, βελτιώνει την καθημερινότητα των επιληπτικών ασθενών, συνεισφέροντας στην πρόληψη των κρίσεων.

 

Περιγραφή

Φυτό με μαγευτικό παράστημα και με κομψό φύλλωμα, η Βαλεριάνα ανθίζει σε υγρά μέρη σε όλη την εύκρατη Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Ο μίσχος της είναι ψηλός και κυλινδρικός, ενώ τα λουλούδια της, που ανθίζουν από το Μάιο έως τον Αύγουστο, είναι μικρά με λευκό-ροζ χρώμα.Η ρίζα της αναδύει μία πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά που προσελκύει τις γάτες οι οποίες τρίβονται με μανία πάνω στο φυτό.

Συμβουλή:  Η Βαλεριάνα χρησιμοποιείται με επιτυχία στην υποστήριξη των ατόμων που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα. Ηρεμεί από το άγχος και τη νευρικότητα που ακολουθούν τη διακοπή του καπνίσματος       

Δοσολογία:  Σε περίπτωση άγχους: 2 κάψουλες μέχρι τρεις φορές την ημέρα. Σε περίπτωση δυσκολίας επέλευσης ύπνου: 2 με 3 κάψουλες μισή ώρα πριν την κατάκλιση.

Αρ. άδειας κυκλοφορίας: 8489/25-11-03

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΙΔΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ